Generel information

Sol og solbeskyttelse

Det er vigtigt at du gennemlæser og forstår det relevante dokument før du giver din samtykke til et indgreb.

Generel information

Sol og solbeskyttelse

Sollys indeholder en række ultraviolette (UV) stråler, som er skadelige for hudens DNA. Strålerne opdeles i de energirige kortbølgede UVB (290-320 nm) og de langbølgede UVA (320-400 nm) stråler.

Solbeskyttelse er vigtig, fordi UV-strålerne kan give hudkræft og også fører til hurtigere aldring af huden, rynker og slaphed. Det er en langtidseffekt af UV-bestråling, som kaldes fotoældning.

Beskyttelse mod UV-stråling

For at beskytte huden er det bedst at undgå solen midt på dagen. Ved udendørs aktiviteter midt på dagen tilrådes tildækning med tøj eller jævnlig påsmøring af solcreme i rigelig mængde på hud, der ikke er dækket af tøj.

Det er specielt vigtigt at beskytte børn, da man i de 20 første leveår er mest følsom for solskade.

Undgå solarium.

Generelt om solfiltercremer

Solbeskyttelsescremer indeholder kemiske filtre, som absorberer UV-stråler, eller fysiske blokkere, som reflekterer strålerne. Der er risiko for at udvikle allergi over for de kemiske solfiltre. Ved mistanke om allergi kan man vælge cremer med et fysisk filter. Fysiske blokkere indeholder partikler og mikropigmenter fx. titanoxid og zinkoxid, som absorberer og reflekterer ultraviolet lys.

Solcremers effekt angives ved den såkaldte solbeskyttelsesfaktor (SPF). Faktoren angiver, hvor meget længere hud, som er dækket med cremen, kan bestråles af solen, før der kommer rødme, i forhold til tilsvarende hudbestråling uden solcreme. Man skal sikre sig, at solcremen beskytter både mod UVA og UVB stråler for at opnå den bedste beskyttelse af huden.

Solbeskyttelsesmidlerne nedbrydes over tid og ved bestråling, hvorfor de skal påsmøres flere gange dagligt eller hvis man har været i vandet.

Tag kontakt til os

Vi booker dig ind så hurtigt som muligt